Als je je met niemand vergelijkt, word je wie je bent

  • door

Sinds kort heb ik de Meditation Moments app. Geweldig! Er staan heel veel meditaties op (dûh!) en fijne muziek. Dat is lekker tijdens mijn blokje om en om mijn focus bij mijn werk te houden. En je wordt regelmatig verrast met geweldige quotes, waaronder deze:

Het zette me wel aan het denken, want doen we dat niet allemaal? Onszelf vergelijken met anderen? Het gras is toch altijd groener bij de buren? Welnee. We weten natuurlijk allemaal dat dat een fabeltje is en dat mensen zich soms anders (of beter) voordoen dan ze zijn. En dat schijn nogal eens kan bedriegen.

En zo werkt het op social media eigenlijk ook. Neem nou bijvoorbeeld Instagram. Hier kan je lekker ongestoord meekijken in het leven van anderen. En vergelijken, toch?

Als ik stukjes van anderen lees denk ik vaak: waar haal je het vandaan? Terwijl ik zelf ook best leuk kan schrijven, maar het komt bij mij echt uit mijn tenen. Ik vind het niet makkelijk en kan niet, zoals ik zo vaak lees, in een paar uurtjes voor een hele maand content schrijven. Ik schrijf als ik inspiratie heb, zoals nu.

Soms lees ik ook dat andere VA’s aan de lopende band klanten binnenhalen. Dan denk ik: Hoe dan? Zijn dat losse klussen of vaste klanten? Want er zit echt wel een limiet aan het aantal klanten dat je aan kan, zonder dat je ook nog in het weekend zit te buffelen. Die VA’s hebben zelf waarschijnlijk ook een VA nodig.

Ik oordeel helemaal niet hoor en ik gun iedereen zijn succes, ik vergelijk alleen 😉 En ondertussen ben ik wie ik ben.

Ik ben voor mijn gevoel eigenlijk de laatste jaren pas echt wie ik ben. Vroeger was ik best wel bezig met wat anderen vonden. Toen Erwin (mijn eerste man) overleed veranderde dat. Ineens moest ik alles alleen doen en alleen beslissen en had ik ook nog 2 kleine kinderen die heel erg verdrietig waren.

In die tijd kwam ik er op een nogal vervelende manier achter dat iedereen op een andere manier met zo’n situatie omgaat en toen ging het eigenlijk vanzelf. Ik kreeg steeds meer schijt aan wat anderen vonden en ging mijn eigen weg, samen met mijn kinderen en Onno. De leeftijd werkt tegenwoordig ook mee, maar dat is een ander verhaal (lol).

Als VA doe ik het ook op mijn eigen manier. Ik kom zoals ik ben. Ik ben een open boek. Je mag alles van me weten, behalve mijn pincode (inkoppertje…flauw). Als ik een stukje tik voor op Instagram praat ik eigenlijk tegen mezelf, want ik ben zelf namelijk mijn ideale klant. Sociaal, een beetje gek en een tikkie sarcastisch. En met een gezonde dosis zelfspot. Maar ook zorgzaam, gedreven en ambitieus. Altijd op zoek naar uitdaging. Op zoek naar jou!

Was dit blog waardevol voor je?

Ik hoop dat je jezelf herkent in mijn blog. En dan met name door het laatste stukje natuurlijk. Als dat zo is, wil je misschien wel kennismaken. Ik spreek graag met je af voor een speeddate.