ode aan de “best boss ever!”

  • door
online office manager

Jaren geleden stapte ik van één van de Big Four accountantskantoren over naar een veel kleiner accountantskantoor met een vestiging vlakbij huis. Van een starre, ontzettend formele en prestatiegerichte omgeving met misschien wel 200 collega’s, kwam ik in een warm bad met 8 collega’s terecht. Wat een verademing!

"Liefde" op het eerste gezicht

Ik kan me mijn sollicitatie nog goed herinneren. Ik zou gaan werken voor de vestigingsleider en zat, toch best nerveus, te wachten bij de receptie. Hij was op weg naar kantoor. Op een gegeven moment vloog de deur open en kwam er een grote vent in een rood colbertje naar binnen rennen. Rode colbertjes waren toen in de mode. Die grote vent was Ruud.

Ruud en ik hebben een jaar of 5 samengewerkt. Ik vergeleek ons weleens met een getrouwd stel. Ik zorgde dat zijn stropdas goed zat als hij de deur uit moest naar een klant. Of ik zei dat hij zijn overhemd nog even in zijn broek moest stoppen. Hilarisch eigenlijk, als je erover nadenkt. Maar Ruud was met heel andere dingen bezig, die had zoiets niet eens in de gaten.

Elke avond, als hij op weg was naar huis, belde hij me om de dag door te nemen. Of hij riep nog van alles, wat ik dan moest onthouden. Ik had altijd een notitieblokje bij de hand. We zijn ook weleens midden in de nacht wakker geschrokken, omdat de fax ineens begon te ratelen. Geen idee meer waarom dat ding in de slaapkamer stond, maar het was Ruud die nog even wat wilde doorsturen.

Meer dan een managementassistente

Ruud gaf me alle kans om te groeien. Ik had al best wat werkgevers versleten, maar hij zag als eerste mijn potentieel. Hij zag dat ik veel meer kon dan alleen brieven typen en maakte er ook gebruik van. Hij betrok me bij heel veel dingen en gaf me veel verantwoordelijkheid.

Zo deed ik niet alleen de secretariële ondersteuning. Ik hield me ook bezig met personeelszaken en facturering en het samenstellen van management rapportages. Ik maakte presentaties en bestelde alle kantoorartikelen. En we organiseerden samen bijeenkomsten en bedrijfsuitjes. Als hij naar zijn klanten was, zorgde ik dat alles op kantoor gewoon doorging. Altijd druk bezig, never a dull moment!

Ik ben Ruud nog steeds dankbaar voor alle kansen die hij me heeft gegeven. Hij is er helaas niet meer, maar ik moet nog heel vaak aan hem denken. Hij wist als geen ander hoe belangrijk het is als er iemand naast je staat die zorgt dat alles op rolletjes loopt, terwijl jij bezig bent met ondernemen.

Wat heb je nodig?

Wat ik met dit verhaal eigenlijk duidelijk wil maken is dat het super belangrijk is om met iemand samen te werken die jou begrijpt en die je kan vertrouwen. Die snapt waar je met je bedrijf naartoe wil, met je meedenkt en ziet waar kansen liggen. Die je niet alleen de “simpele” taken uit handen neemt. Maar die ook zorgt voor structuur en overzicht. Jouw eigen online office manager.

Herken je jezelf in Ruud? Of ben je eraan toe om te worden zoals Ruud (en daar hoef je natuurlijk geen man voor te zijn hè), maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ik denk graag met je mee. Het enige wat je hoeft te doen is een afspraak met me maken en dan spreken we elkaar snel.