Over mij

Hoi. Ik ben Miranda Staring.

Hoi. Ik ben Miranda.

Geboren en getogen in Sassenheim. In 1990 verhuisd naar Hoofddorp en, na een tussenstop van 9 jaar in Bovenkarspel, sinds 2020 weer terug in Hoofddorp. Heerlijk! Ik ben getrouwd met Onno en heb 2 kinderen, Rick en Anouk.

In den beginne…

Op school was ik goed in talen (behalve in Duits, wat een drama die naamvallen). Heel handig, want ik wilde graag directiesecretaresse worden. Ik ging dus naar Instituut Pont. Schoevers viel af, met zijn parelkettinkjes cultuur. Brrrr niets voor mij. Nu is dat vast anders, maar toen was het echt zo.

Ik leerde typen op zo’n ouderwetse typemachine, waarbij je nog op de toetsen moest rammen. We hebben het hier wel over ruim 30 jaar geleden hoor. Daarna kwam de elektrische typemachine en nog weer later de computer. Ik heb het allemaal meegemaakt.

Alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen

Nieuwe dingen leren heb ik altijd leuk gevonden, dus elke kans die ik kreeg greep ik met beide handen aan. En zo werd ik steeds beter in mijn vak. Regelen, organiseren, structureren, redigeren, plannen, laat dat allemaal maar aan mij over. En ondanks dat ik ooit zakte voor mijn praktijkdiploma boekhouden (ik ben gewoon niet zo goed in het onthouden van formules en zo) ben ik echt goed met cijfertjes. Factureren kan ik als de beste en een stapel bonnetjes verwerk ik fluitend in mijn administratie.

Toch was het niet altijd rozengeur en maneschijn. Door een aantal verdrietige gebeurtenissen heb ik in 2011 het roer omgegooid. Ik wilde wat anders en heb 7 jaar lang een winkel gerund in hobbymaterialen. Superleuk al die creativiteit en gezellige klanten, maar ook ontzettend veel werk. Ik deed alles zelf: inkopen, verkopen, social media, boekhouding, correspondentie, de webwinkel en ga zo maar door. Na 7 jaar lang, 7 dagen in de week werken, was ik er klaar mee. Ik was op.

Home is where the heart is

Sinds 2015 zijn we helemaal gek van Zweden en in 2018 hebben we er een huisje gekocht. Onno en ik zijn er regelmatig. We voelen ons er thuis en genieten volop van de rust en de prachtige natuur. Dat gevoel van vrijheid als we in Zweden zijn, heeft ervoor gezorgd dat ik online ben gaan ondernemen. Want als ik mijn laptop maar bij me heb, kan ik overal inloggen, of ik nou in Zweden ben of in Nederland.

Home is where the heart is

Ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik ervoor heb gekozen mijn werk zo in te richten dat ik kan leven en werken waar ik het liefste ben. Ik gun andere ondernemers hetzelfde gevoel; een bedrijf dat in dienst staat van jouw groei in plaats van een leven dat in dienst staat van jouw bedrijf.

I’m radiant with confidence, certainty and optimism

Ik hou van uitdagingen en blijkbaar weet de kosmos dat ook, want ik heb er al aardig wat voor mijn kiezen gekregen. Zowel privé als zakelijk. Mijn moeder zei altijd: “Alles komt goed”. En daar vertrouw ik op. Het is ook echt zo.

Voor de formele aanpak moet je niet bij mij zijn. Been there, done that. Ik word er heel ongelukkig van. Ik ben meer het type ouwe jongens krentenbrood. Ik kom zoals ik ben. Ongecensureerd en persoonlijk. Altijd in voor een lolletje en een goed gesprek.

Businesswise kan je ook op me rekenen. Ik denk vooruit, zie wat er moet gebeuren, breng structuur aan en los problemen op. En je kan rekenen op mijn onvoorwaardelijke support. Ik zie je, ik hoor je en heb het meteen door als je niet lekker in je vel zit.

Voel je de klik en denk je dat ik jou kan helpen aan meer focus en overzicht in je bedrijf? Wordt het dan niet eens tijd dat we kennismaken? Push that button om een afspraak in te plannen.

Work from home